top of page

La nostra història

   3 Generacions   

3 Generacions dedicades a la vinya, tot va començar amb la tossuderia d'un home per portar la contrària, quan la majoria de pagessos arrencaven la vinya per posar avellaners, ja que donaven més rendiment a final d'any, el meu avi va voler mantindre la vinya que li havien deixat en herència, un coster de Carinyena plantat el 1924.

Més endavant va comprar una finca d'avellaners que estava pràcticament abandonada, i amb l'ajuda de la seva dona i els 3 fills, encara molt joves, la van anar recuperant, va ser aleshores quan el meu pare va decidir que es volia dedicar a la terra.

La segona generació comença el 1990, quan el meu pare decideix plantar vinya aconsellat per un dels impulsors del priorat i amb la idea d'algun dia abandonar el coster de vinya vella que ja no tenia el rendiment necessari per a viure.
Els següents 10 anys va anar plantant cada cop més vinya fins a poder abandonar la feina de pintor que compaginava amb la pagesia. Les noves plantacions ja eren en parades (terrasses fetes per combatre la pendent de les muntanyes) i amb emparrat, però a diferència d'altres pagessos ell va optar per utilitzar un marc de plantació molt estret, fent impossible que es treballes amb tractors però guanyant en qualitat i quantitat de verema.

En aquells anys encara no es pagava molt bé la verema i la fruita seca anava baixant de preu, cosa que obligava a treballar tot el que es podia, inclús la meva mare anava a regar els ceps recent plantats estant embaraçada.
Per sort el vi del Priorat va anar guanyant valor i van arribar les inversions internacionals, en el nostre cas uns francesos que van arrendar les finques familiars i contractar el meu pare per a portar-les durant 10 anys, durant els quals jo vaig apendre molt de com treballaven a França (vaig fer una campanya de verema a una bodega seva de Perpinya).

 


La tercera generació comença quan em decideixo a estudiar els cicles formatius d'elaboració de vins i vitivinicultura, buscant arribar una mica més lluny que els meus predecesors i arribar al final de la cadena: fer vi. Per augmentar els coneixements vaig estar treballant un any a una bodega d'Andorra, on feien vi d'alçada; i seguidament vaig començar a treballar a una bodega de Porrera on després d'un parell d'anys em van ajudar a començar a fer el meu propi vi, cedint-me un espai del seu celler mentre no podia fer el meu.​
Durant tot aquest temps he estat treballant les vinyes familiars amb l'ajuda incansable del meu pare.

bottom of page